Nemoci a léčba, těhotenství

Těhotenské testy

30.01.2009 19:27

 

Těhotenské testy

V současné době existuje velká spousta různě spolehlivých těhotenských testů, příp. metod, jak zjistit těhotenství. Ptáte se, jak nejlépe zjistit těhotenství? Potom máte následující možnosti:

Ovulační a těhotenské testy

Ovulační a těhotenské testy jsou určeny k tomu, abyste si mohla z pohodlí domova provést těhotenský test. Oba typy testů jsou založeny na zjišťování přítomnosti a koncentrace HCG (lidský choriový gonadotropin) v moči. Tyto typy testů se dají zakoupit zcela volně v každé lékarně nebo drogerii.

Krevní test

Těhotenský test pomocí krve patří mezi vůbec nejspolehlivější metody zjištění počátečního těhotenství. Tento testu funguje na podobné principu jako klasický těhotenský nebo ovluační test, ale koncentrace HCG se zjišťuje přímo z krve. Test provádí většinou gynekolog a jeho výsledky mívá k dispozici ještě ten samý den. Nevýhodou testu je to, že v rané fázi těhotenství nemusí být 100% úspěšný.

Ultrazvukový test

Test, který provádí doktor většinou v pokročilejším stádiu těhotenství, obyčejně zhruba od 6. týdnu těhotenství. Tento těhotenský test je založen na sledování tlukotu srdce dítěte, kdy je možné zjistit kromě jiného pohlaví dítěte nebo jestli je děťátek více.

Zpět

Vyhledávání

Vím. Co víš? Vím co je život. Aha to neznám!